Тъжна картинка - народно читалище се превърна в народно сметище за непотребни вещи.

Кой и защо изхвърля боклуците си в района на Народно читалище "Иван Вазов" в град Сопот - този въпрос си задават кмета, управниците на читалището, а и жителите на града. Конкретен отговор на това кой е извършителят все още няма. Ако съдим по действията му обаче - това е човек с ниска култура, човек за когото регламентирани сметища не съществуват. 

От сопотския културно-информационен център споделиха снимки, които са потресащави и отправиха призив към жителите да бъдат отговорни и съблюдаващи за чистотата, не само в района на прекрасното читалище, а и за целия град. Читалищният секретар не пропусна да благодари на кмета на Сопот - Деян Дойнов, знам. кмета Николай Новаков, Веселин Николов и към шофьора на колата, извозваща контейнерите за смет Момчил Стоянов, за оказаното съдействие при налагащите се неколкократни изхвърляния на контейнера няколко поредни дни.

По думите на Веселка Амбарева, това изхърлените боклуци в района на читалището са на съседи от околните къщи, които се налагало да ползват контейнерите на читалището, тъй като кофите до къщите им се вдигали един път седмично: "Но като се счупи камиона.... става весело в целият град.", пише още тя. 

Цвета Стоянова пък съветна общината да сложи камери за видеонаблюдение. "Това е наглост, да си изхвърлиш боклуците там.", добавя Цвета.

Ето какво пише още в съобщението от Народно читалище "Иван Вазов", споделено в официалната им Фейсбук страница: 

"Нелицеприятни за съжаление са първите снимки, които са направени в района на НЧ "Иван Вазов -1871" - Сопот. Периодично се прави почистване, но незнайно кой, полага "неимоверни грижи и усилия" картината да е такава.... Поредна признателност и благодарност към община Сопот, в лицето на кмет Деян Дойнов, знам. кмет Николай Новаков, Веселин Николов и към шофьора на колата, извозваща контейнерите за смет Момчил Стоянов, за оказаното съдействие при налагащите се неколкократни изхвърляния на контейнера няколко поредни дни! Специални благодарности и към Димитър Лазаров, който сам се справя с неприятната и нелека задача да изчисти изцяло натрупаните боклуци! Призоваваме всички наши съграждани да бъдат отговорни и съблюдаващи за чистотата, не само в района на прекрасното ни читалище, а и за целия ни град!".