След поредната катастрофа с жертва експертът по пътна безопасност, основател и председател на Европейския център за транспортни политики Диана Русинова публикува две снимки във Facebook и зададе един въпрос: Спят ли спокойно тези хора в АПИ и съвестта им чиста ли е? Отговора ще видите по-долу...

Ето какво написа Русинова:

"Миналото лято по молба на община Банско посетихме това място (път II-19 между гр. Банско и гр. Гоце Делчев). Безспорно много натоварен път заради ГКПП Илинден-Екзохи. Тогава представители на общината ни споделиха, че в този участък от пътя стават много пътни инциденти. Въпреки, че с нас имаше представител на АПИ за съжаление от тяхна страна така и не беше предприето нищо.

Споделям две снимки - едната е направена лятото и е в посока Гоце Делчев, а другата е направена днес при тежкия инцидент и е от обратната страна.

Жалко, наистина много жалко, ние сме само една неправителствена организация, а ни се налага да правим повече отколкото държавата с всичките и ресурси и инструменти. А когато в АПИ попадне човек, на когото единствената му цел е да си вземе парите в края на месеца се получава точно това, сигурна съм, че дори и един доклад не са съставили по този проблем. Чудя се дали тези хора спят спокойно и съвестта им е чиста?"

Челна катастрофа взе жертва, движението е блокирано СНИМКА

А отговора на въпроса по-горе дадоха потребителите в Мрежата и той е еднозначен: "Спят си спокойно. Те проблем нямат. Получават си заплатите..."