В неделя валежите от дъжд ще спрат, но облачността над страната ще бъде по-често значителна, ще има и разкъсвания и намаления.

Минималните температури ще бъдат от 5 до 10, а дневните от 7 до 12 градуса, съощиха от НИМХ.

В понеделник сутрин ще бъде по-хладно, с минимални температури от нула до 5 градуса. На места е възможен и слаб мраз (отрицателни минимуми).

През деня ще бъде слънчево, освен над крайните югоизточни и над югозападните райони, където ще има повече облаци. Температурите през деня ще достигнат 7 до 13 градуса. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от изток.

Във вторник минималните температури ще са от около минус 1 до плюс 4 градуса. През деня облачността на изток ще бъде значителна, а над западната половина на страната - предимно средна и висока. Дневните температури ще останат без съществена промяна спрямо тези от понеделник.

От сряда ще започне слабо повишение предимно на дневните температури. Минималните най-често ще бъдат от около 1 до 5-6 градуса, а дневните в средата на седмицата от 12 до 16-17 градуса. През деня ще има слънце, но сутрин на повече места ще има мъгли и ниски облаци.