Габровец алармира за компрометиран фитнес уред, позициониран на площадка за стрийт фитнес.

В социалната мрежа Facebook Николай Бенков написа, че фитнес уредът е съборен от дете на 4 години. Имало е потенциална опасност уредът на падне върху детето и да се случи най-лошото.

"Някой трябва да проверява уредите дали са в изправност, щом 4г. дете го събори и за малко да го затисне", Николай Бенков.

Мъжът сподели снимка, на която се вижда изтръгнатия от земята фитнес уред.

"Най-вероятно през нощта уреда е бил клатен от вандали и е станал нестабилен. Радващо е, че няма пострадало дете", написа Ивайло Георгиев в коментарите под поста.

Жители на Габрово са категорични, че отговорните институции трябва да извършат проверки на детските площадки и на тези за стрийт фитнес.

"Че аз, като гледам как е било закопано на 20 сантиметра... Какво да се очаква? За бога, има хора, които тежат по 100 килограма... Това нещо трябва да е поне 80 сантиметра закопано в земята, като има заварена арматура около него с поне 80 куб. см. бетон. Цяло чудо е, че не е затиснало детето", коментира Дилян Николов.

"Или това дете има силата на Кинг Конг, за да изтръгне и събори уреда на земята, или пък някой (или някои) пубер с бушуващи хормони предварително му е улеснил задачата!", добави Николай Дюлгеров.