Деца са се покатерили на строителен кран в Пловдив. Това съобщава Мартин Миронов в социалната мрежа Facebook.

Строителният кран е позициониран в изоставения комплекс "Слънчогледи" в квартал "Прослав".

"Отново деца, качили се на крана на изоставения комплекс "Слънчогледи", и това е почти всеки ден", написа мъжът.

Мартин Миронов е успял да заснеме децата, които са се покатерили на крана. На снимките се вижда, че едно от децата се е качило на най-високата част на строителната техника.

"От 112 и РПУ изобщо не се трогват. Мисля, че е крайно време да се вземат някакви мерки за този комплекс преди да стане инцидент", категоричен е мъжът.

От район "Западен" призоваха родителите да предупредят децата си за опасността да влизат в изоставения имот:

"Бяхме сигнализирани преди няколко дни за този проблем. За съжаление строежът е без инвеститор към момента и ще отнеме време, за да намерим отговорните за него собственици. Ще обърнем внимание на полицията да се отзовава на сигналите".

Постъпката на децата е безразсъдна, те излагат живота си на опасност заради предизвикателство, селфи или в търсене на нестандартно място за отбелязване в социалните мрежи.

"Преди няколко месеца в комплекса имаше пожар и група деца - 10-12 годишни. Сигнализирах на 112, излагайки ситуацията и присъствието на децата и... нищо! Патрулката дойде след около 40 мин, а през това време децата се опитваха да гасят пожара. Без никакъв достъп до обекта, като всички останали застроени в този участък, без път и достъп, полицията се свърза с мен информативно и всичко приключи, за радост без инциденти. И до следващият случай на вандализъм, група, отново от деца, избиваха с шутове дограмата. Гледката беше потресаваща, толкова ярост и злоба. Посегнах към телефона си и осъзнах, че нищо не мога на направя/променя, нищо, дори и да сигнализирам. Отново посегнах да снимам децата и се сетих, че по-скоро ще ме съдят разгневени "засегнати" родители, засягайки зле възпитаните им отрочета. И като една "овца", на днешното време и нрави, си замълчах, защото законът не работи", написа Катя Кацарова в коментарите под поста на Мартин.