Шествие в памет на 15-годишния Филип, убит докато пресича в центъра на София. Хората тръгнаха от училището на момчето на „Тодор Александров“, минаха покрай сградата на Народното събрание и президенството и стигнаха до пешеходната пътека, на която беше бутнато то. 

Децата седнаха на пешеходната пътека и обясниха, че правят това, за да покажат на всички, че животът е с предимство. И те, и възрастните казаха, че ще продължат с шествията, докато институциите не вземат окончателни мерки.

На шествието присъства и класната на 15-годишното момче Радка Караджова.

„Трябва да има справедливост, но тя трябва да е въздадена навреме. Не може да правим закони, защото народът става, а след това, когато е успокоен, че ще направят нещо, нищо да не се случва, да се прави крачка напред, а три назад. Да се отнемат автомобилите, но на тези, които сега ли направят провинение, а тези, които вече имат няколко? Истината е, че този човек дори не се е крил, просто никой не го е потърсил, за да вземе това, което трябва, за да му се покаже, че не трябва да се кара по този начин и съвестта му трябва да бъде събудена“, каза за bTV г-жа Караджова.

Съсед на водача, блъснал и убил Филип: Прекалява с пиенето, кара постоянно пиян

„Смятам, че децата са научени много добре, че трябва да спират, да се оглеждат и да пресичат правилно. Най-важното, на което са научени, е да носят отговорност за себе си и за другите. Призовавам всички деца, родители, ученици, шофьори или пешеходци, когато правят нещо, да помислят, че не са сами и че действието им може да има последствие, което ще окаже влияние не само върху тях, а и върху други хора“, посочи Радка Караджова. 

По-рано Апелативният съд остави в ареста мъжа, прегазил Филип. Мотивите на съдиите - задържаният е шофирал с превишена скорост, употребил е алкохол.

Съдът остави в ареста пияния шофьор, блъснал Филип на "зебра"