Майка на дете с разочарование установи, че няма дежурен УНГ специалист в София.

Йоана Иванова е изключително бясна и разочарована от здравеопазването в България, а причината - липсата на дежурен УНГ лекар в цяла София, който да прегледа детето й.

Майката споделя, че първо са посетили Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Царица Йоанна – ИСУЛ", като установява, че там има един дежурен лекар за цялата сграда, но в този момент той бил в операционната. Тя твърди, че й съобщили след скандал, че специалистът е в операция, а първоначалната версия била, че нямат дежурен лекар.

"На всички болници, на които презвънях, ни препращат към ИСУЛ... Омагьосан кръг", пише Йоана Иванова в социалната мрежа Фейсбук. И така, след като майката не е успяла да намери специалнист през нощта, се наложило да сама да изпише капки на детото си, което е страдало от силни болки в ушите.

Не трябва да има такова място! Тази болница е опасна за децата ни и душата ни! СНИМКИ

Силвия Георгиева също споделя в коментарите под поста притеснителна случка от столичната болница ИСУЛ. Тя по спешност е посетила болничното заведение в 22:00 часа и е чакала лекар до полунощ.

"Пристига лекарят с негов приятел, влизат вътре, изписва му лекарства и въобще не му пука, че някой отпред го чака", пише Георгиева. Жената твърди, че лекарят дори я изгонил, като й заявил, че ако трябва ще го чака и до 6:00 ч. сутринта.

"В същия момент пристигат баба и дядо. На дядото му тече кръв от носа, от устата, отвсякъде. Бабата притеснена до припадък. Влиза дядото и чувам същия този млад лекар да му крещи: “мръдни си главата бе, искаш да ми изцапаш дрехите ли”. При което му обясних, че за това ще ги бият и даже им е малко. Никакво отношение! Запомних въпросния лекар и съм крайно разочарована!", така завърша историята на Силвия.

Йоана Иванова, предизвикала дискусията с поста си, отговаря на Силвия, че досега винаги е била изключително доволна от ИСУЛ и професионалистите, които са там.

Видол Николов обобщава ситуацията със следния коментар: "Нещата ще стават по-зле. Без адекватно възнаграждение, няма да има нито медицински, нито какъвто и да е друг персонал. Това е положението. Вината е колективна."

Снимката е илюстративна.

Семейство потърси спешна медицинска помощ - завариха лекарката заспала