Детска площадка в Пловдив осъмна надраскана с неприлични картинки и надписи.

Хулигани са проявили "творчесво" със спрейове върху част от атракциите за деца на детска площадка, намираща се на пъпа на Пловдив. За безумието съобщава читател на GlasNews.bg. Вече седмица мястото за развлечение е в това състояние, а от общината не взимат никакви мерки, се посочва още в сигнала до медията ни.

Родителите са възмутени от факта, че площадката се намира на централно място в Пловдив и няма камери за видеонаблюдение, а вандалите по-всяка вероятност ще си останат безнаказани. 

Ето какво още гласи изпратеният до GlasNews.bg сигнал: "Е, днес на ред е малката площадка до общината. Вече седмица родители, деца, а и цялата администрация на “голямата” община се радват на тази вандалщина. Нашите градоуправници не разбраха, когато бутнаха паментник на културата, само на метри от тяхното работно място. А сега вече седмица нехае, че една от малкото площадки в центъра на Пловдив е вандализирана. Интересно, че дори на централни места като тези, няма камери и злосторниците ще си останат ненаказани… а ние и децата ни ще продължим да търкаме нецензурни думи и рисунки с мокти кърпички!".

Междувременно вандалските прояви на детски площадки зачестяват. Само преди дни вандали вилняха на друга площадка за деца във вторият по големина град в България. Служители на ОП "Градини и паркове", които на 13-ти сутринта са отишли да чистят на ул. "Генерал Данаил Николаев", са заварили оградата на площадката счупена. Тогава от общинското предприятие съобщиха, че ще я възстановят.