Магаренце от района на пловдивското село Белозем получи втори шанс за живот. Животното е било пуснато за продажба от собственика си. В обявата е написано, че магарето е кротко, впрягано е, а възрастта му не е ясна. Става ясно, че желаещи за животинчето е имало – с цел клане.

Добра жена е попаднала на офертата в мрежата и решава да го откупи, за да не се превърне в нечие ястие. Тя се е спазарила за цена от 1000 лева, след което ще бъде осиновено в село край Търново. За огромно щастие много хора се включват със средства за инициативата. Млад мъж от Пловдив дарява цялата сума за клетото магаре.

„Историята с магаренцето продължава и се надявам да води да щастлив край.

Разговарях с човека, който го продава - искали са го разни купувачи за клане, но понеже той вдигнал цената на 1100 лв. и не поискал да я свали за тези купувачи, те се отказвали. Магаренцето е било работник - впрягано почти ежедневно да работи - на 14 години е и много кротко. Намира се до пловдивското село Белозем. Това магаренце има шанс да не бъде умъртвено за месо, ако сега успея да събера средства и да го откупя. От днес имам уговорка собственика да го продаде на мен!

След това ще бъде осиновено в убежището за животни "Приятели на четири крака" в село Хотница, до Велико Търново. И сега започвам да събирам средства.

- Цената на магаренцето е 1000 лв. - собственика се съгласи да я свали от 1100 лв.

- Транспорта до там и обратно в специализиран фургон ще е 600 лв.

- Трябва да събера общо 1600 лв.

П.П. В този пост ще обновявам и имената на дарителите и кога са се събрали достатъчно средства

Огромни благодарности на Nikolay Varshilov , който изпрати цялата сума за магаренцето! Остава да събера за транспорт и още тази седмица магаренцето може да е в новия си дом.

Обновена информация:

21:35ч - всички нужни пари за магаренцето са събрани!! Много благодаря на всеки, дарил средства,“ написа Mariana Flores.