Безнадеждно е положението за жителите на пловдивската улица „Петър Стоев“! Стана ясно, че заради неплатени задължения от възложителя ВиК – Пловдив всички дейности по Южния обходен колектор могат да бъдат замразени от консорциум „Еко проект Пловдив”. Ако до 2 октомври ВиК – Пловдив не плати 10 млн. лв. на строителната фирма, тя спира работата и по бул. „Александър Стамболийски”. Докога пловдивчани ще живеят като във филм на ужасите - с непоносима миризма, разкопани улици и страх да не пропаднат при първия проливен дъжд?

Замразяват ремонтите в Кючука? Фирми чакат 10 млн. лева от ВиК

Предлагаме ви мнението на пловдивския адвокат Тодор Кръстев, според когото в близките месеци решение за кючукпарижани няма да има. Докато... "не решат да набутат в калта и фекалиите тези, които им причиняват всичко това":

"Потресаващо е това, което се случва на една голяма част от улица "Петър Стоев" в Пловдив. Улицата все едно е атакувана с тактическа авиация. В по-отвратително състояние едва ли може да бъде. А за тези, които не се сещат, това е една немалка, но много красива улица, успоредна на бул. "Н. Вапцаров" в район Южен. В това състояние е, защото е част от мероприятията и дейностите по Южния обходен колектор.

И няма лошо, проблемът е, че там от фирмата изпълнител не работят от седмици. А по думите им не се работи, защото от ВиК - Пловдив не им били платили до този момент. И тази красива пловдивска улица се е превърнала в клоака. Текат и се изливат фекални и отпадъчни води и е въпрос на време да пламне някаква зараза.

Прехвърлят си топката изпълнителят на проекта и ВиК. Всъщност подиграват се с хората. А и на кого от живущите там му пука от оправданията. Констатацията, че са налетели на банда некадърници, които за нищо не стават, не ги топли.

Определено улица "Петър Стоев" е една ярка снимка на състоянието на обществото ни в момента. Снимка, която е компилация от некадърност и липса на всякакъв обществен морал. И не искам да бъда лош пророк, но в близките месеци там решение няма да има. Ще си изкарат живущите на тази красива улица цяла зима така - газейки калта, фекалиите и отпадъците.

Докато не решат да набутат в калта и фекалиите тези, които им причиняват всичко това. Май вече няма друго решение."