Как точно една обикновена пейка, до която води пътека над Дряновския манастир, е станала „Пейката на любовта“, май никой не може да каже. Влюбени, усетили силата на любовта си, сядайки на нея, или такива, които за първи път са се почувствали обичани тук, на това място... са кръстници на пейката? Вероятно никога няма да разберем. Но нея я има и днес ще ви разкажем как да седнете на пейката - дори и да не сте влюбени...

Как да стигнете до нея? Просто е - първо отивате в Дряновския манастир, после влизате в пещерата Бачо Киро и след като я разгледате, се върнете до каменните стълби до входа й. Точно от тях започва Дряновската екопътека, а табелката с надпис "Пейка на любовта" ще ви посочи романтичното местенце. Няма как да го пропуснете! Червената пейка с бели сърчица ще прикове вниманието ви моментално. 

А гледката, която ще се разкрие пред погледа на всички, стигнали дотам, е внушителна и монументална - безкрайно зелено, сред което са кацнали Дряновският манастир и живописният каньон на р. Дряновска. Като в приказките!

"Ееее, може и да не сте влюбени, но пък гледката, която се разкрива отгоре, със сигурност ще се влюбите в нея...", казва Живка Минчева, направили прекрасните снимки. Вижте ги, пък кой знае - може и да се влюбите скоро...: