Нова змийска разходка в София. След като влечуго се разходи край полянка в квартал "Левски", този път неин събрат се появи в центъра - из квартал "Оборище".

За случая алармира столичанка. Тя разказва, че попаднала на гледката на ул. "Тракия", недалеч от парк "Заимов". Като дамата споделя и снимка, запечатала влечугото, което пълзяло към дърво на улицата.

 "Такова нещо виждам за първи път - змия в центъра на София! На ул. "Тракия", а паркът "Заимов" е съвсем близо. Надявам се змиите се плашат от шум, хора и домашни любимци, та едва ли ще я видим в парка. Ама е доста странно да се види как змия пълзи по софийските улици", пише Виолета Стоянова.

Нейната публикация бързо привлича вниманието на местните, като за броени часове ракциите са стотици, а десетки граждани коментират. Очудващо, змията съвсем не плаши мнозинството хора. Някои дори се радват на появата ѝ в центъра, сочейки факта, че влечугите са част от екосистемата.

"Страхотно, браво на смелото смокче. При толкова плъхове в София, мога само да му пожелая крепко здраве и да не го виждат повече хора", пише жена.

"Смок мишкар, безобиден за хората и полезен срещу борбата с гризачите. Стархува се повече от вас!", подчертава Митака Н.

"Не, не е странно. В парковете редом с катерици, птици, насекоми и тн. живеят и влечуги, което е напълно нормално. Причината да не ги виждаме толкова често, както другите видове е, че водят доста по-потаен начин на живот. Все пак парковете са късче дива природа. Змията е смок мишкар, типичен местен софийски и крайсофийски обитател. Напълно безобиден вид", допълва Ечи Ф.

"Дано оцелее. Иначе е чудесно, че ги има, дори в центъра на София."

Пазете децата! Змия изпълзя в София СНИМКА