Шофьори сигнализират за водач на джип, за когото твърдят, че създава предпоставки за инциденти.

Богдан С. разпространи видео в социалната мрежа Facebook, на което се вижда въпросния джип. Мъжът не е уточнил къде е заснето видеото. Предполага се, че кадрите са от магистрала "Струма".

От кадрите става ясно, че автомобилът е оборудван със синя лампа.

"Засичате ли го този? Депутат ли е, какъв е? Кой е този, че да стресира участниците в движението при допустима скорост 120-130 км/ч и да се лепи зад броните? Няма толеранс за даване на предимство. Личното ми впечатление е, че става мазало, когато този премине с полицейски светлини. Дори да е държавен служител - няма право да се държи толкова нагло на пътя!", написа Богдан С.

По думите на Богдан джипът редовно се движи по маршрута от видеото. Мъжът дори твърди, че има още един джип, идентичен на този от кадрите и той също създава предпоставки за инциденти.

"Те са два, супер нагли са. Карат хората да предприемат рискови маневри", отбелязва Богдан.

Потребители на Facebook предполагат, че джипът от видеото е на Гранична полиция. Запознати отбелязват, че брандираните и бронираните джипове се управляват от служителите, а тези без надпис "Гранична полиция" - са на началниците им. През 2019 година Гранична полиция се сдоби със 70 броя автомобили с висока проходимост. Те са закупени след обществена поръчка със средства от Европейската комисия за справяне с миграционния натиск.

"Това са джиповете на Гранична полиция и техните шефове", написа Бранислав С. в коментарите под поста.

"Доста народ съм чувал да се оплакват от този джип!", коментира Павката И.

Авторът на видеото е категоричен, че шофьорът на джипа злоупотребява със специалната сигнализация. Друг шофьор пък се оплака, че често бива засичан от черния джип:

"Всяка сутрин и вечер засичам тази кола, вече не е давам предимство! Пускам аварийни светлини! Многократво ме засича!", написа Десислава Н.