Неочаквани "съграждани" учудиха софиянци. В квартал "Дружба" бяха заснети две овце (едната е зад първата), които спокойно си хапвали трева в слънчевия пролетен ден. Кадър от гледката е споделена в мрежата, където реакциите и коментарите не закъсняват.

"Гергьовден идва", описва снимката нейния автор.

"Криза е, цените скочиха, та тая година са само две! Минали години преди Гергьовден, там пасяха по 4-5 агнета!", добавя Цецка Игнатова.

"Като знам кой живее в тези блокове и това се случва пред общината и 8 РПУ - срам за Дружба," пише  Александър Андреев.

А шегите с цената на агрешкото преди празника и опитите на българи да си намерят месо на "далавера" ни са неочаквани, особено при стойността му на пазара. По традиция на трапезата на Гергьовден у нас се поднася агнешко, а цената му за празника е нагоре.

В един от месарските магазини в столицата агнешката плешка се предлага за 22,60 лв. за килограм, а агнешкият бут – за 24,60 лв. За сравнение миналата година агнешката задна четвъртина се търгуваше на цени от 13,99 лв. – 14,49 лв./кг (предна четвърт) и 15,99 лв. - 16,49 лв./кг (задна четвърт) . На места по  19 лв.

За щастие овчиците на снимката са живи и здрави, а от екипа на GlasNews.bg се надяваме, че ще се разминат с нерадостната съдба на главно ястие на трапезата за Гергьовден.

Снимка: Илия Стойчев

Дива свиня и нейните малки изненадаха шофьори СНИМКИ

Лисица се разходи из улиците на Пловдив СНИМКИ