Имат ли право възрастните да използват катерушки за деца? Този въпрос, макар и с ясен за повечето хора отговор, се дискутира в мрежата. Поводът е, че жена е решила да използва едно от съоръженията за игра във Варна. Тя е седнала на конче за люлеене и е била забелязана от друга жена. Очевидката споделя, че детската площадка е нова.

„Скъпи съкварталци, току що видях доста неприятна ситуация на най-новата детската площадка под блок 208, която е за най-малки деца. На люлките се люлееха големи "деца", с доста над допустимо тегло за тях. Явно толкова са им ценностите, и как да искаме облагородяване на квартала, щом не можем да си го стопанисваме? Просто един коментар, за размисъл!,“ написа тя в мрежата.

Коментарите не закъсняха:

„За килограми не знам, но със сигурност пише, че площадката е за деца от 2 до 7 години.“

„Седнала е на конче, което е за люлеене на малки деца!“

„На всички лелки, децата им пречат... тези били едри, малките им крещят... та, нямате угодия! Оставете децата, макар и големи. По-добре да е на площадката, майката да го вижда от вкъщи, отколкото да не го знае къде е! На мен не ми пречат големите, стига да пазят чистота и да трошат умишлено всичко! А дали са пълнички, слабички или каквито там ги определяте, не е ваш проблем!“

Снимка: Tanq Dimitrova