Нерегламентирано сметище за дрехи се е появило край ловешки завод за електроинструменти.

Става въпрос за завода "Спарки Елтос", който се намира в Източната промишлена зона в Ловеч. На гърба на завода гражданин е забелязал нерагламентираното сметище за дрехи.

"Новооткрит битак на гърба на Спарки Елтос', написа Магдалена Христова.

Жената е заснела импровизираното сметище, а фотосите й предизвикаха гняв сред потребители на Facebook.

Засега не е известно кой е изхвърлил отпадъците от текстил на въпросното място.

"Глоби трябват, глоби, ама стабилни. Дано се намесят така наречените органи, не е голяма сложност да се намери кой го е направил и да му излезе "евтино" гяволъка", написа Здравко Колев в секцията за коментари.

В Ловеч има поставени контейнери за събиране на неупотребяван текстил и обувки. Жители недоумяват защо дрехите не са поставени в специализираните контейнери.

"Още преди месец го видях... някой си чисти апартамента. Всичко има, юргани, завивки, одеала, възглавници всичко, всичко", коментира Радка Меразова.

Дали ще се установи кой е авторът на импровизираното сметище и ще бъде ли глобен - предстои да разберем.

"Докато ни е мизерно мисленето - оправия няма да има", написа Николай Иванов.

"Заслужаваме си съдбата", отбелязва друг потребител на Facebook.

Наскоро от Община Ловеч съобщиха, че тече акция за почистване на локални замърсявания в селата. На места се прави със собствени сили, другаде от Общината. При почистването на локалното сметище между с. Казачево и с. Горно Павликене е отстранен близо 58 тона боклук. Почистени са от битови отпадъци и сервитутните зони на общинските пътища, оттам са прибрани 16 тона.