За мораториум върху ремонта на Околовръстното на Пловдив настоя Богдан Милчев от Института за пътна безопасност след среща в Областна управа Пловдив за съдбата на артерията.

Според него реконструкцията на пътя трябва да бъде замразена, докато няма публична яснота колко струва строителството, какво ще се прави точно, дали ще има разширения, ще има ли локали, ще има ли мантинели и т.н.

„Трябва да има публичност, да се качват проектите. Очакваме целия проект на флашка, за да го анализираме. Към този момент обаче аз не съм оптимист, че ще бъде решен някакъв проблем, свързан с околовръстно на Пловдив“, посочи Кирилов.

Причина за неговото недоволство стана и очевидно колизия между документи и изказани твърдения. На днешната среща представител на „Пътна полиция“ – Пловдив е посочил, че проектът за Околовръстното не е съгласуван с КАТ в частта му за поставяне на на мантинели. От Областно пътно управление обаче показали документ, на който се вижда, че има подпис от страна на Пътна полиция за мантинелите.

„Настояваме да се извърши сериозна проверка от страна на господин Рашков как „Пътна полиция“ не съгласува мантинели, как има мантинели, и как изведнъж има и подпис за съгласуване на тези мантинели от „Пътна полиция“, настоя Милчев.

Според представителя на Института за пътна безопасност по-големият въпрос обаче не са мантинелите, а промените в натовареността на пътя, съобщи trafficnews

„Много по-важен е въпросът какво правим с управлението на трафика в цялата тази зона. Когато е проектиран пътят са минавали по 7-8 хиляди автомобила на ден. Сега са вече близо 20 000. Тоест от второкласен път, той вече надвишава и отива към първокласен. Трябва ни друга визия за управление на трафика. Настояваме от ИПБ да се наложи мораториум на този строеж до като не стане ясно как ще решим проблемът с околовръстното на Пловдив генерално. Виждаме, че парите се харчат неуспешно“, довърши Милчев.

Участници в ПТП-то на Околовръстното: Мантинелите са виновни

Бизнесът за Пловдив инициира петиция за мантинелите на Околовръстното