"Нямаше да има толкова потърпевши коли, ако нямаше мантинели, щях да съм само аз пострадал". Това разказа пред журналисти шофьорът на камиона, който е виновен за верижната катастрофа на Околовръстното шосе тази сутрин.

"Видях пред мен спрелите коли, набих спирачките и първата ми реакция беше да бягам надясно, удрям наляво и други коли, микробуса поема другите отпред", разказа шофьорът на камиона. За него е важно, че няма пострадали хора, но отбелязва, че ако мантинелата я нямаше, щеше да е само той потърпевшият, нямаше да има и други коли потърпевши, каза той за Фокус.

Същото твърдят и останалите шофьори. "Реално имаше доста коли от едната и другата страна на аварийни, подредени и спрели. Колата пред нас, нашата кола, буса и камиона, който най-вероятно не ни видя. В последния момент той реши да бяга не към мантинелите, а в насрещното, в ляво, чукна буса от лявата страна, което до голяма степен ни спаси, защото, ако беше ни ударил челно, щеше да ни смачка. Детето и жената бяха отзад, карахме го на училище, да благодаря на Господ, всички сме добре. Шофьора на камиона най-вероятно нещо се беше заплеснал, ако нямаше мантинели, щеше да избяга в дясно, както самият той казва, но мантинелите доста препречват пътя и така, дори и гума няма къде да смениш”, разказа още шофьорът на лекия автомобил.

Нова катастрофа на Околовръстното в Пловдив СНИМКА

След трагичния инцидент: Мантинелите на Околовръстното в Пловдив остават