7-годишно момче от Пловдив има шанс за по-добър живот, благодарение на Българската Коледа. Инициативата е застанала зад семейството на Виктор в битка с тежко заболяване.

Четвърта поредна година Виктор е част от инициативата “Българската Коледа”. Със средствата той посещава логопед, за да може по-добре да комуникира с близките и своите връстници. Той се бори с тежкото заболяване детска церебрална парализа, като родителите му събират средства за лечение в чужбина. 

„Трудно е като всеки родител, който има дете с увреждане, най-добре може да ни разбере. Доста е трудно, но се справяме борим се всеки ден. Грижите са ежедневни, постоянно сме заедно, тъй като нямаме още напълно самостоятелна походка, доста му е трудно и му трябва човек, който да му помага.“, споделя пред GlasNews.bg майката на Виктор - Десислава Петрова.
 
Виктор не иска материални подаръци за Коледа, а да бъде здрав и да може активно да играе с другите деца. Говори трудно, но знае стихотворение.
 
Още от раждането си е с кръвоизлив в мозъка и от 2019 година е и с епилепсия. При посещение на специалист се взима решение да се постави клапа в главата.
 
„Виктор се роди на 1 юли 2016 в 27 агистационна седмица беше 88 дни в неонтологията в Пловдив. След което започна нашата борба.“, казва майка му.
 
За да навакса изоставането, Виктор трябва ежедневно да посещава часове при логопед, психолог и педагог.
 
„Ако 2019 една процедура ни е струвала 25 лв, то 2023 вече цените са двойни и наистина средствата са недостатъчни.“, допълва Десислава.
 
За коледните празници майката на Виктор си пожелава болните деца да оздравят, а родителите да са силни и се надява догодина Виктор да престъпи прага на училището.