Два автомобила изгоряха пред блок 98 в бургаския ж.к."Меден рудник". Сигнал за пожара е подаден снощи, около 03 часа.

 Целта на умишлената атака бил лек автомобил Ауди А6 с бургаска регистрация, паркиран пред блока, тъй като собственикът му живее в непосредствена близост.

Според оперативна информация колата е била залята със запалителна течност и запалена. Пожарът е унищожил напълно Аудито и се е прехвърлил към лек автомобил „Шкода“, който също на практика е унищожен. Пожарът е засегнал, но само частично още един автомобил.

 
Наши източници, които са добре запознати с разследването съобщиха, че изгорялото „Ауди“ е на популярна фигура в Бургас – бизнесмен.


Свалени са множество видеозаписи, а според разследващи е имало сериозна подготовка преди осъществяването на огнената вендета. Неслучайно е избран този ден – събота вечерта, когато трафикът към ж.к.“Меден рудник“ и в самия комплекс е най-интензивен. Извършителите се опитали да се прикрият, тъй като през седмицата в късните часове почти няма движение и лесно можеше да бъдат проследени, но в събота вечер е доста по-различно, пише "Флагман".

Наши източници обаче твърдят, че вече имало следа, по която се работи, за да бъдат "заковани" извършителят и поръчителят.

Снимки: "Флагман"