Премиерът Николай Денков потвърди, че украинският президент Володимир Зеленски пристига в България в четвъртък сутринта. Той ще кацне в София с правителствен самолет.

Денков потвърди за визитата на Зеленски

В центъра на столицата има извънредни мерки за сигурност. По булевардите „Брюксел” и „Цариградско шосе”, откъдето обикновено се придвижват официални делегации, има разположени полицейски екипи.

По информация на Нова и според данните на приложението flightradar24 правителственият самолет „Еърбъс” А-319 е излетял от София в 7:12 часа и е кацнал в молдовската столица Кишинев малко след 8.00 ч. българско време. Обратният полет на машината към българската столица още не е започнал.

Визитите на Зеленски винаги се следят с повишено внимание и до последно се пазят в тайна от съображения за сигурност. Често се случва програмата му да се променя в последния момент.

Това е 17-ата визита на украинския президент в чужбина от началото на войната. Първото му официално посещение беше в САЩ на 22 декември миналата година. Зеленски е бил в общо 13 държави на три континента.