Възрастната жена бе случайно заловена от родителите на детето.

Ужасната история се развива в апартамент в София, където възрастна пенсионерка е била назначена на работа като детегледачка, научи GlasNews.bg.

Историята споделя майка на дълго чакани и много желани близнаци, които са на по 2 години. По думите на майката, която запазва анонимност, пенсионерката била освободена от ангажименти като чистене и готвене - от нея се изисквало само да гледа децата и да си играе с тях. Възрастната жена поискала сума в размер на 1 000 лв., а родители преценили, че могат да си позволят това възнаграждение и я наели на работа.

Пенсионерката-детегледачка е гледала близначетата 9 дни, след което те са тръгнали на ясла. Поради карантиниране на групата в яслата, заради шарка, децата отново е трябвало да останат за известен период вкъщи. Тогава родителите отново потърсили услугите на детегледачката Росица.

"Дойде въпросната жена сутринта, бях ги нахранила за закуска и вече бързах за работа. Единия се разплака, че излизам, но му казах, че ще изкарам парички за подарък и ще си дойда, казахме си чао, целувки, прегръдки и тръгнах..", разказва майката.

В стаята на близнаците, родителите поставят бебефон, който има опция за запис - обикновено го използвали вечер, ако някое от децата се събуди или ако са болни. По обед жената решава да отвори приложение, инсталирано на мобилния й телефон, което е свързано с бебефона и е останала шокирана.

На кадрите се вижда как възрастната жена, известна още като баба Роси, хвърля в кошарата едно от близначетата и няколко пъти го удря.

Родителите отстраняват от работа детегледачката след възмутителните сцени и са категорични, че ще потърсят правата си, подавайки жалба до съответните институции.

"Не искам да вярвам, че това е масова практика..не искам да вярвам, че това се случва и в детските ясли (тъй като жената е бивша, пенсионирана учителка в градина)..не искам да вярвам, че няма останали добри хора, не искам да вярвам, че 10 дни гледане на деца биха изнервили чак толкова много жена с опит..не искам и не мога да приема агресията, като начин за налагане на мнение или цел. Мъчно ми е най-много за преживяното от детето ни и от нас и ми е мъчно за всички деца, които са подложени на подобно отношение.", казва още майката.

GlasNews разполага с видеото, втрещило родителите на детето. От етични съображения не го публикуваме.



От GlasNews.bg продължаваме да следим темата! Очаквайте подробности!