Има задържани за катастрофата с автобуса с мигранти, при която загинаха двама полицаи. Това обяви вътрешният министър Иван Демерджиев, който пристигна на мястото на трагедията. Тя се разигра рано тази сутрин в Бургас.

Вътрешният министър каза, че задържаните не са български граждани. Има съмнение за още едно лице и то се издирва, каза Демерджиев.

Жестока катастрофа в Бургас! Има загинали полицаи СНИМКИ+ВИДЕО

Автобусът с мигранти, премазал патрулка, два пъти е отказал да спре

„Каналджиите обявиха война на българската държава и тя ще отговори с цялата си мощ. Ще направим всичко необходимо, за да не се повтаря този инцидент”, заяви вътрешният министър Иван Демерджиев.

„Предприели сме много действия за решаването на този проблем. Ще включим и министерството на отбраната”, заяви Демерджиев.

Това престъпление ще бъде разкрито, каза Демерджиев. Той каза, че са набелязани мерки. През следващите дни ще има изключително сериозни мерки срещу каналджиите и служителите в МВР, които не изпълняват достатъчно съвестно задълженията си, закани се Демерджиев.

„Акцентирах за този проблем още при встъпването си в длъжност, предприели сме много действия за неговото решаване. Сега ще усилим изключително много интензитета, ще включим и министерството на отрбаната. След малко ще отида в полицията, където ще разговарям с близките на загиналите полицаи”, каза още силовият министър.

„Моля ви до тогава да уважим личното им пространство в тази трагедия, след това ще дадем всички подробности”, допълни той.

Мигранти не са пострадали при инцидента в Бургас

Ясни са имената на загиналите полицаи при жестокото меле в Бургас