Мъж твърди, че лекарка в Монтана измъчва животни.

В публикация на Кристин Ангелов в социалната мрежа Facebook се посочва, че д-р Албена Александрова се е заканила да отрови бездомните котки.

"Отново пиша пост за д-р Албена Александрова, ендокринолог, живееща зад офиса на Виваком, при Ел Мексикано. Не исках да публикувам това преди, защото се случи точно преди Нова година. Хора, живеещи и работещи там, ми казаха, че "лекарката" отново е заплашвала бездомните котки. И преди имаше постове за нея и хората там са казвали, че тя е заплашвала бездомните животни с отравяне и саморазправа", пише Кристин Ангелов.

Мъжът отправя сериозни обвинения към лекарката. По думите му д-р Александрова се е саморазправяла с хора, грижещи се за котките в района на дома й. Посочва се още, че тя е поставила ръждиви шипове по цялата ограда на кооперацията. По този начин вероятно се опитва да ограничи достъпа на четириноги.

"Хората са махнали част от шиповете, но други още стоят и можете да ги видите. Няма да коментирам тук това какво може да причини на животно или на дете", добавя Ангелов.

Мъжът твърди, че съседи на лекарката са притеснени от действията й.

"Тук следва да се отбележи, че съседите не я подкрепят и също са изразявали притеснение от нейните коментари и действия. Не знам какво може да се направи, сигурно писмо до Общината и до Лекарски съюз", завършва публикацията си той.

Потребители на социалната мрежа са шокирани от твърденията. Те са на мнение, че живущите в кооперацията трябва да внесат колективна жалба срещу лекарката. 

Снимка: Christin Angeloff

GlasNews.bg е в готовност да предостави право на отговор на лицето, чието име е засегнато в публикувания материал.