Кадри се появиха от катастрофа, която стана вчера в София. Водач на малък бус се блъсна в дърво, след създадена от друг водач ситуация. Това провокира и въпроса – каква е толерантността на пътя?

Нова катастрофа в София, има ранен СНИМКА

„Изгледайте този клип внимателно и сами си направете изводите за това колко толерантни и отговорни сме, написа Диана Русинова, председател на ЕЦТП.

И допълва: „Какво прави впечатление:

1. От Червената сграда с надпис "Автомивка" излиза сив автомобил - вероятно Мазда. Друг автомобил (черен) движещ се по улицата отбива и спира и така закрива видимостта на идващите зад него, че отпред от паркинга на сградата излиза МПС. Сивият автомобил отнема предимство на движещия се по пътя с предимство зелен бус, като за да избегне челен удар водачът на буса предприема спасителна маневра и предизвиква ПТП като се удря в стълб на улично осветление и в последствие в дърво. Официално според МВР зеленият бус е "самокатастрофирал".

2. След пътния инцидент нито един друг водач не спира, за да окаже помощ на пострадалия. Сивият - виновният автомобил дори си тръгва. Едва 2-3 минути по-късно хора от жилищната сграда тръгват към пострадалия в буса.

Линейките и пожарните са пристигнали на 12-тата минута.

Съгласно ЗДвП: Чл. 124. Водач на моторно превозно средство, който не е участник в пътнотранспортно произшествие, когато пристигне на мястото на произшествието, съобразно необходимостта е длъжен:

- да вземе мерки за осигуряване безопасността на движението и да окаже помощ на пострадалите, ако това не представлява опасност за него;

- да уведоми за произшествието органите на Министерството на вътрешните работи или администрацията на общината, на чиято територия е станало произшествието, ако при произшествието има пострадали хора.

Сами можете да видите кой как се държи в такава ситуация. Пълни очи и празни души - бездушието и безхаберието са повсеместни.“

Ето и видеото от инцидента: