Изтървани коне наториха градския стадион в Несебър. В социалната мрежа Facebook са споделени снимки, на които се вижда как конете необезпокоявано пасат и се разхождат на стадиона.

"Община Несебър и ОФК "НЕСЕБЪР" с иновативен, зелен и екологичен метод за поддръжка на градския стадион в Несебър!", гласи описанието към публикацията.

Свидетели на случилото изразиха възмущение, че животните са оставени без надзор, но също така те се чудят защо и как конете са допуснати до стадиона.

Президентът на ОФК Несебър - Недялко Москов, написа в коментарите под анонимната публикация, че са се погрижили всички места, от който животните могат да влязат на терена, да бъдат затворени.

"Искам само да помоля всички спортуващи в по-късните часове на стадиона да затварят вратите, които водят към терена. И да благодаря на съвестния гражданин, който ги е извел от стадиона и ме информира, дано има повече хора като него", написа Недялко Москов.

Авторът на публикацията, който е решил да запази анонимност, репликира Москов и заяви, че Общината трябва да назначи човек от общинското звено за охрана:

"Работа на гражданите ли е да гонят конете? Няма ли охрана стадиона? Преди няколко месеца караха мотор по терена, колко дни коне в стадиона. Това е срамота! По селата на стадионите няма, а тук има. Иначе развиваме стадиона - как го развиваме, така ли - с коне по стадиона?".

От своя страна Недялко Москов заяви, че стадионът ще бъде оборудван с камери за видеонаблюдение. Не е уточнил в какъв срок ще се случи това.

"Стадионът е в окаяно състояние и няма писта за бягане, а един кален терен. Общината - засрамете се! Лятото идват деца от чужбина да играят на него, а той на нищо не прилича. Поне да не се излагаме пред чужденците. Когато има желание - има и начин", коментира Цветелина Сумрова.