Контейнери за смет са позиционирани на доста неподходящо място в Стара Загора, смята родител - пред единствения вход на Начално училище "Димитър Благоев".

"Изчаках достатъчно, преди да попитам г-н Кмета. Имам подаден сигнал в Общината във връзка с контейнерите за смет, позиционирани точно пред единствения вход на едно от елитните училища в Стара Загора - НУ "Д. Благоев", но още няма резултат", написа в социалната мрежа Магдалена Атанасова.

Жената отбелязва в публикацията си, че оттам минава целия поток от ученици, родители и учители. Те са принудени да дишат изпаренията от отпадъците в контейнерите.

"И понеже на родителите не е разрешено да влизат в двора, стоим около контейнерите. Преди 6 години, когато там учеше голямата ми дъщеря, пак бях подала сигнал и тогава се взеха своевременни мерки, като контейнерите бяха преместени", добавя Магдалена.

Тя изрази съжаление, че не е заснела контейнерите, когато са били препълнени.

"Въпросът ми е: Г-н Кмете, наистина ли там е единственото възможно място на тази красива Арт-инсталация, която освен, че възпитава естетически, сее и зарази?!", попита Магдалена. И отговорът на закъсня. Радостин Танев, зам.-кмет на Община Стара Загора с ресор "Транспорт, екология, инвестиции и зелен преход", написа в коментарите под поста, че ще се намери най-подходящ вариант за справяне с проблема в дългосрочен план.

"Контейнерите ще бъдат преместени нагоре по улицата", допълни Радостин Танев.

Контейнер за смет блокира тротоар в Стара Загора

Снимка: Магдалена Атанасова