Системно се осквернява гробищният парк в Асеновград.

Асеновградчанка споделя за доста неприятна гледка на гробищния парк. Мариана Илиева е заснела видео, на което се вижда как няколко кози пасат цветята, оставени на гроб на покойник. Жената споделя, че животните се разхождат из гробището свободно и без никакъв надзор измежду паметниците. Те събаряли всичко и уринирали върху паметниците на починалите.

"Оставени там, необезпокоявани, все едно това е някакво пасище. Но, нали, те не са виновни. Те са си просто животни, които опитват да задоволят нуждите си. Но това да се разхождат свободно точно измежду гробовете идва малко в повече. И то при условие, че балканът е съвсем близо. За мен това си е чисто "оскверняване" на гробовете. Неуважение към тях", пише възмутената Мариана.

Илиева добавя, че никога не би си позволила да снима видео на това място, тъй като то за нея е много свято, но го е направила, защото е останала адски възмутена от случващото се.

"Това е мястото, на което отиваш да "посетиш" своите близки, да ги "видиш" още веднъж. Това е място, което е много лично за всеки един човек. Няма да задълбавам относно значението му, смятам че ме разбрахте", пише още Мариана.

Прасета газят из гробище, търсят храна след Задушница ВИДЕО

Ето какво пише още Илиева в социалната мрежа Фейсбук:

"И така, отивайки там за пръв път, преди доста време, с най-лошите възможни чувства (губейки близък) се натъкнах на един "ром" и неговата майка. Дойдоха до мен и с най-голямата възможна наглост започнаха в този момент да искат пари. Виждала съм хиляди други пъти след това да го правят ПО ВРЕМЕ на погребения. Струваше ми адски много усилия, за да не си изпусна нервите и благодарение на един човек до мен в този момент успях да си възвърна спокойствието. Ситуацията с парите се повтаряше (и повтаря) непрекъснато (който е посещавал гробищата е наясно за какво говоря), сякаш на това място, и в такива тежки моменти за хората, това е нормално. Някак се опитах да преглътна всичко това. Не го приемам и никога няма да го приема, но се опитвам да го преглътна.

Темата за мен е безкрайна. Няма да задълбавам повече. Не съм расист и никога не съм била. Но уважението между хората трябва да е взаимно".

Вижте видео: