Лек автомобил BMW се е врязал в спирка на градския транспорт в София. Инцидентът е станал късно снощи. На място са били изпратени екипи на полицията.

По първоначални данни пътнотранспортното произшествие е настъпило на бул. "Ситняково" при мол "Сердика".

Снимки от тежката катастрофа бяха публикувани в социалната мрежа Facebook, видя GlasNews.bg. По предницата на автомобила са нанесени сериозни щети.

Свидетели твърдят, че колата е управлявана от младеж - на около 20 години. Все още не са ясни причините, довели до инцидента.

Към момента няма инфомация и за резултатите от тестовете на шофьора за употреба на алкохол и наркотични вещества.

Няма данни за пострадали.

"Ако живеехме в нормална държава, този щеше да лежи в затвора. В Унгария, дори за леко ПТП, по преценка на съдията виновният шофьор може да лежи в затвора и да остане без книжка завинаги. Този още утре ще се качи на друга кола и ще го гледаме по новините, че е убил някого", изрази мнението си Ива М. в социалната мрежа.

Междувременно от МВР съобщиха, че един човек е загинал, а 18 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие. В София са станали 18 леки произшествия и две тежки. Трима души са ранени, като няма загинали.

От началото на март при 249 катастрофи са загинали 14 души, а 322 са били ранени. От началото на 2024г. са станали 1198 пътни произшествия. Броят на загиналите в тях е 72, а на ранените 1481.

За сравнение с реалните данни за загиналите през същия период на 2023 г. – 93 души, се отчитат с 21 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г.

Очаквайте подробности!

Снимки: Веселин Николаев & Надежда Дойчева