От вчера държавата ни прибира пари с новия налог – екостикери по колите.

Опашки вече има, изнервени шофьори – също. Обаче има и една друга категория водачи, които на воля шетат с камионите си и бълват кълбета от пушеци из градовете.

Облепени от днес – 150 000 екостикера по колите ни. С колко скача ГТП-то ни?

За тях чипове няма, възмущават се хората, защото новият стикер ще се лепи само на леки автомобили и микробуси до 3,5 тона, а и ще е изцяло за сметка на шофьорите.

На брутална, замъглена гледка, става свидетел водач из София, който запечатва на видео камиона, който вдига такъв пушек, че чак можеш да изтървеш светофара си, или да пропуснеш отбивката си. Вижте!

Разбира се коментарите са изцяло в посока на това защо за едни да може, а за други не, макар отдавна да има заповед на Столичната община за недопускане на камиони по пътищата на София, но винаги има изключение – строежи бол и е нужна техника, за да ги довършат. Пък и шофьорите и те гладни гърла хранят, защитава ги Vladimir Blagoev.

Не на същото мнение обаче е Йордан Басамаков: "Да бе, а чорбаджията му ще печели за сметка на здравето на хората - аре не бъди тежко тъп! Дефакто, докато "хранят семейства", всички им дишаме чернилката. Оправдания винаги се намират!"

А хората са повече от възмутени и настояват, че никога, никакви екологични стандарти не са се спазвали в София и новите екостикери са поредното прибиране на пари от изтънелия български джоб.

Затова и Ivan Prinov е категоричен: Някой ще стане милионер, ако не е с новите стикери!