Повече от час десетки асеновградчани мръзнат на Централна гара заради променено влаково разписание, сигнализира читателка на GlasNews. Промяната според нея е абсурдна, направена без да се обяви никъде, а от БДЖ не обръщат никакво внимание на десетките жалби, които вече са подадени.

Какъв е проблемът? Влакът по линия Пловдив – Асеновград е изместен от 17.30 в 17.15 ч. "За вас 15 минути може би не означават много, но за работещите до 17 часа в Пловдив, които не могат да стигнат до гарата за 15 минути, означават или да си тръгват по-рано от работа, или да стоят 1 час на гарата в тези зимни условия", сподели нашата читателка.

Следващият влак е в 18.25 и пристига на гарата в Асеновград в 18.51. Това е повече от час разлика!

"Лично аз съм закупила карта за три месеца и сега трябва да избирам – да я ползвам и да губя ежедневно по един час от деня си или да я захвърля и да плащам всеки ден допълнително за автобус. Вероятно голяма част от пътуващите ще направят същото, ще пътуват с малките междуселски автобусчета, натъпкани в тази пандемия, защото ще са препълнени.

Разбирам, че се прави ремонт, но няма как да няма друго решение. Аз имам личен автомобил, но съм избрала този транспорт, защото е по-удобен за мен и по-природосъобразен. Има и нещо друго – това е най-натоварената влакова линия в България! И влакът в 17.30 ч може би е най-пълен заради работещите. Точно той ли трябваше да се промени?", пита жената.

И добавя, че този на пръв поглед малък проблем се отразява изключително много на ежедневието на всички пътуващи от Пловдив до Асеновград.

"Ако не вярвате – пробвайте да стоите по един час всеки ден на студ и дъжд, вместо да сте при семействата си!", съветва асеновградчанката. Ще предадем съвета й на БДЖ, откъдето очакваме смислено обяснение на случващото се.

Наясно сме, че от 12 декември влезе в сила нов график за движение на влаковете, съобразено с предстоящите ремонтни дейности в различни участъци на железопътната мрежа. Но това означава ли, че пътуващите по тази линия трябва непрекъснато да са на нокти? И кой работодател ще търпи негов служител да си тръгва час по-рано от работа? Колко време още хората ще са принудени да се оправдават пред шефовете си, да тичат до гарата, да мръзнат по перони... Как мислите?

Очаквайте продължение!