Преди обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, но от югозапад облачността отново ще се увеличава и след обяд ще е значителна. На отделни места, главно в крайните южни райони ще превали слаб дъжд, в планините над около 1000 метра - слаб сняг. До сутринта вятърът в Дунавската равнина все е още ще е умерен, но по-късно през деня и там ще отслабва, а привечер в повечето райони ще се ориентира от юг.

Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, максималните - между 10° и 15°.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, прогнозират от НИМХ.

Над планините облачността от югозапад ще се увеличава и след обяд ще е предимно значителна. Главно в масивите в Югозападна България ще има слаби валежи от сняг, под около 1000 метра - от дъжд. Ще духа умерен, по билата и силен вятър със западна компонента. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра около минус 4°.

Над Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време, след обяд облачността, предимно средна и висока, ще се увеличи, но ще е без валежи. Преди обяд северозападният вятър ще отслабне, привечер ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще са 9°-12°. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.