Паркирането в големите градове, в частност и Пловдив, се превръща във все по-трудна задача, а свадите заради паркоместа се превръщат в ежедневие.

Подобен е и следващият случай от града под тепетата. Над 10 коли, паркирани в иначе широкия "Тракия", са осъмнали с вдигнати и счупени чистачки.

Това станало в началото на седмицата, а машините били паркирани пред блок 230. За случая се дава гласност в една от големите групи на Пловдив в социалната мрежа Facebook.

"Призоваваме всеки, който може да има информация или е видял нещо съмнително, да сподели в коментарите или да сигнализира в полицията. Нека заедно помогнем за разкриването на случая и предотвратим бъдещи подобни инциденти. Важно е да се грижим един за друг и да поддържаме нашето общество в безопасност", пишат администраторите на групата.

Припомняме, че подобни масови "акции" на недоволни не са прецедент. Едно от последните подобни деяние бе в центъра на града - квартал "Капана".

Вижте и целия сигнал за новия случай:

"Член на групата се свърже с нас: Внимание, жители на ж.к. "Тракия"!
Тази сутрин са забелязани над 10 автомобила - чистачките са били не само вдигнати, но и счупени. Неприятната ситуация е в ж.к. "Тракия" пред блок 230 - "Гербера" 2. Един от потърпевшите се свърза с нас с надеждата да открият извършителя, който да поеме разходите по щетите.
Призоваваме всеки, който може да има информация или е видял нещо съмнително, да сподели в коментарите или да сигнализира в полицията. Нека заедно помогнем за разкриването на случая и предотвратим бъдещи подобни инциденти. Важно е да се грижим един за друг и да поддържаме нашето общество в безопасност.
Снимката е направена часове след случилото се и на нея не се виждат пострадалите автомобили.
Благодарим ви за вниманието и бдителността!"