Неизвестен мъж оглежда входове на блокове в Стара Загора. За това сигнализират в социалната мрежа. Живущите предполагат, че се касае за набелязване на място за крадене. Камера за видеонаблюдение е запечатала и образа на мъжа. Живущите са притеснени и се надяват той да бъде открит.

„Здравейте, съграждани! Напоследък има един мъж, който оглежда по входа ни. Блокът се намира в центъра на града. Предполагам го прави и по други блокове с цел грабеж. Ако някой има по-ясни снимки или знае нещо за въпросния мъж, моля да ми пише, за да предотвратим последващата му дейност! Моля, да се въздържате от излишни коментари, да се придържаме към основната тема и цел. Благодаря,“ написа Стефан Борисов.

Оказва се, че преди два месеца същото лице е оглеждало отново блока.

„Очевидно търси нещо да открадне, но когато видя камерата и реши да си тръгне. Снимката която е качил Стефан Борисов е отпреди една седмица! Дори и да не знаете нещо свързано с този индивид, приемете публикацията с цел предупреждение, понеже на нас вече няколко пъти ни биват разбивани мазетата!,“ написа Мартин Узунов.

И допълни: „Ние отдавна сме се заели с въпроса, понеже знаем, че и да отидем в полицията, нищо няма да стане. Събрахме пари и купихме камерата, но проблемът, е че няма как да го дебна кога ще е долу, за да сляза. Първият път намина около 3-4 през нощта, а сега не знам как се обърка да мине към 23 и нещо, но за жалост не бях в града!“