Мъж необезпокоявано задоволява никотиновия си глад в столичния градски транспорт. Това става ясно от видео, публикувано в социалната мрежа Facebook.

Кадрите са публикувани от Иван Иванов и на тях се вижда, че мъжът, който опъва цигарата, провежда разговор с шофьора на автобуса.

"Потресаваща простащина! Ще се опитам да бъда дипломатичен, за да не обидя гилдията на шофьорите. Линия 310, часът е 19:23, Люлин 5. Спътникът на шофьора, предполагам негов колега, си пуши безцеремонно цигарата в рейса", посочва Иван Иванов.

Иван твърди, че зависимият от цигарите е употребявал нецензурни изрази, а в автобуса се е носела тежка и неприятна миризма на тютюнев дим.

"През целия път говори и занимава шофьора, псува като простак. Господа шофьори, искате нормално работно време и по-високи заплати, което одобрявам, само че - изкоренете преди това просташката селяндурщина, която витае в повечете от вас", написа Иван Иванов.

В обществения градски транспорт е абсолютно забранено пушенето на всякакъв вид цигари, в това число и на модерните електронни устройства, които изпускат дим, пара или пушек.

В някои превозни средства на столичния обществен транспорт дори са поставени стикери, които да напомнят на пътниците за забраната за пушене на закрити обществени места, наложена със Закона за здравето вече няколко десетилетия.

На всеки от стикерите, разлепени в столичния градски транспорт, има телефон - 0700 13 233, на който гражданите могат да подават сигнали за нарушение.

"Пушещите шофьори за съжаление изобщо не са изключение. Може да подадете сигнал, но се съмнявам, че нещо ще се случи", написа Mirazchijska Kapka в коментарите под поста на Иван.