За последните месеци два тежки инцидента с жени, пропаднали в шахти, станаха в София.

На този фон посегателствата срещу металните съоръжения не спират, а столичанка стана свидетел на поредните кражби, и то извършени посред бял ден.  Сигналите, които тя подала до органите на реда - и то на два пъти, останали безрезултатни.

Жената разказва, че както била в своя апартамент, вниманието ѝ било привлечено от силен шум. Оказало се, че мъж от ромски произход измъкнал металния обръч на шахта, която заради авария е изградена в градинката пред блока ѝ.

Камелия П. веднага се обадила на 112, за да предотврати кражбата. През това време господинът успял да търколи металния пръстен на асфалта, а там не без усилия успял да го счупи на две части. Сложил ги в щайгата на колелото си и поел по пътя си.

През това време дамата щателно обяснява ситуацията на диспечерите, надявайки се поне шахтата да бъде обезопасена.

Опасен тротоар продължава да "дебне" столичани СНИМКИ

Действията ѝ обаче отбелязали провал. Нито съоръжението било обезопасено, нито се появили полицаи.

Това обаче не е краят на абсурдната и опасна ситуация. Въпросният мъж се върнал отново, за да открадне металния капак и на другата шахта. Това открила столичанката, когато излязла на терасата си, тя видяла, че апашът вече е измъкнал металния пръстен и си го е приготвил за по-късно.

Тя веднага подала нов сигнал на телефон 112 и отново обяснила какво става. Изминали двайсетина минути от момента, в който ѝ казали, че сигналът е приет.

От полицаи нямало ни вест, ни кост, но дамата заснела развитието на историята. Мъжът дейно избутал металния пръстен на асфалта - по вече отработена работна методика!, а после започнал с енергични удари да го млати в настилката.

Сега какво да очакваме? За полицията вече е късно - може би нови пропаднали и пострадали хора...

Жена едва не се преби в дълбока шахта след гласуване

Вижте целия разказ за случая на Камелия П.

"Имам под терасата две шахти, сложиха преди години след две много тежки аварии, казвам го, за да не се чудите защо има шахти
насред полянката.
 
Както и да е, преди седмица чувам странни шумове. Излизам на терасата. Един господин от ромски произход, измъкнал металния пръстен, който е около капака на шахтата, търкулна го до асфалтираната част и започна да го блъска в земята, докато се счупи на две, метна го в щайга на колела и отпраши.
 
Докато това се случва звъня на 112. Обяснявам подробно и изчерпателно отговарям на безброй въпроси. Накрая им казвам, че ако не дойде полиция до 2 минути пича вече ще си е тръгнал, но поне да изпратят някой да обезопаси шахтата.
 
Резултатът е никакъв. Ни полиция, ни шахтата обезопасена.
 
Днес излизам на терасата, поглеждам надолу и виждам, че и от втората шахта е махнат обръча, но още не си го е изнесъл човека, само си го е нагласил.
 
Звъня на 112 и отново се обяснявам. Те ми казват сигнала ви е приет!
 
20 минути по-късно се случи това:"