Детска площадка в Габрово се е превърнала в сборище на хулигани, твърдят жители на града.

Площадката се намира на улица "Никола Балканеца". Жители на Габрово твърдят, че там се събират младежи, които чоплят слънчогледови семки и плюят по земята. 

"Не знам към кого да се обърна, към родители или към бъдещето на България? Една от най-цветната и желана площадка се превърна в сборище на хулигани - изключително невъзпитани и нахални. Правят мръсотия и не желаят да бъдат поправени", написа Дарина Драшкова в социалната мрежа Facebook. 

По думите й площадката няколко пъти е била почиствана доброволно от майки и бащи.

"С моя инициатива и на комшийка отдадохме своя принос в каузата за чистотата! Искам да предупредя родителите да говорят с децата си за подобни невъзпитани изяви или ще бъдем принудени да се обърнем към съответните органи и тези родители да бъдат санкционирани, като все още наставници на хулиганите!", допълва възмутената жена.

Глупава постъпка! Деца обърнаха контейнер за боклук в Габрово ВИДЕО

Дарина е приложила и снимки от процеса по почистване на детската площадка. Както се вижда на снимките, повечето от боклуците по детската площадка са фасове от цигари и слънчоглед. Някои от съоръженията са надраскани със спрей.

"Трябва да се сложат камери и да се глобяват родителите. В нашия квартал идват тинейджъри от центъра, за да може да вандалстват, защото тук не ги познават. Не ми се мисли лятото какъв ужас ще е за всички живеещи наоколо, когато ще вдигат шум до сутринта", написа Цветанка Колева в секцията за коментари.