Деца в Благоевград си спретнаха голяма веселба. Група от младежи на видима възраст под 18 години са забелязани да се возят с пазарска количка. Те са я взели от голяма търговска верига, за да се спускат по наклон в парк в града. Жител на населеното място сподели кадри от видяното и написа:

„Това, че някаква група деца са откраднали количка от Билла и се спускат по наклона от чешмичката на Градската градина е НОВОТО НОРМАЛНО и едва ли прави впечатление на някой.

Но ТОВА, че патрулка с надпис ПОЛИЦИЯ ги подмина.... 7-8 деца и поне още 15 струпани да ги снимат, без да спрат.

А защо съм анонимен ли?!?! Защото се СТРАХУВАМ от родителите на НОВОТО НОРМАЛНО.“

В отговор благоевградчани се разделиха в мнението си на две. Едните смятат, че липсва адекватно възпитание от страна на родителите, докато други си спомниха времената, когато и те са били деца. Те не смятат, че младежите са направили нещо фатално.

„Децата открай време не се възпитават в България, затова сега Ви е страх от тези вече пораснали и станали родители на тези малки крадци и вандали… За полицията е излишно да се коментира - безполезни хора, повечето на средна възраст, които ако дръзнат да си свършат работата ще ги линчуват ултра-либералните им началници.“

„Шамари трябват, не думи.“

„Абе и вие едно време сигурно сте ги правили тия номера, ама не е имало кой да ви снима.“

‚Повечето от вас в коментарите сте били деца. Знаете, че на тази възраст е нормално! Бях там децата си я върнаха пред билата!“