На територията на цялата страна са проведени 97 специализирани полицейски операции  за периода 19 август-28 септември.  Това заяви на брифинг главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров.

По думите му  в хода на тези повсеместни операции са били разкрити над 550 престъпления. „Образувани са над 420 досъдебни и бързи производства. По тях са задържани 446 лица, издирени са 114 лица”, отчете той.

 
В хода на спецакциите са проверени стотици пунктове за цветни метали, заложни къщи, сборища на криминален контингент. „Проверени са и над 2000 търговски обекта и питейни заведения”, посочи главният секретар.  

250 сигнала, свързани с нарушаване на изборните права на гражданите, са получени до момента. По тях са образувани 50 досъдебни производства.

Арести в началото на АМ "Тракия"


"Цената на един глас расте, в тези избори варира обикновено между 50 и 100 лева. Вероятно тенденции за намаляване на избирателната активност, водят до повишаване на цената на гласовете". Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по време на брифинга.

Демерджиев призова всички, които имат право на глас, да упражнят своя вот в неделя.

"Достатъчно сме свършили, за да потиснем практиките по манипулиране на вота. С малко по-висока избирателна активност, всеки похарчен лев от тези политически сили няма да доведе до никакъв или ще доведе до нищожен ефект", каза Демерджиев.

Акции срещу купуване на гласове в Пловдивско, София и Варна! Има задържани