Сериозна дупка се е образувала на пътя Лом - Комощица... то да беше само една!

Ломчани алармират в мрежата, че пътят Лом - Комощица е в окаяно състояние. Трасето е осеяно с дупки, които трудно могат да бъдат избегнати от шофьорите.

Ивайло Иванов всеки ден минава по този път, пише той в мрежата и добавя: "Вече оставих една джанта и една нова гума".

Жители на Лом отбелязва, че е крайно време институциите да си свършат работата. А плачевното състояние на асфалтовата настилка не е тайна за общинските институции. Проверка на GlasNews.bg установи, че има обществената поръчка за избор на изпълнител на СМР на пътя Лом - Комощица. Предметът на поръчката включва строително монтажни работи, които са свързани с рехабилитация на общинския път.

В обществената поръчка е предвидено възстановяване и подобряване на съществуващата пътна настилка, пътното тяло и отводняването, изграждане на нова пътна конструкция поради моментната липса на такава, с цел осигуряване условия за безопасност на движението, комфорт на пътуващите и удължаване на експлоатационния живот на пътя.

Прогнозната стойност на поръчката е 3 436 004,00 лв. (без ДДС).

Провокирани от състоянието на пътя, ломчани решиха да кръстат една от големите дупки на името на кмета - д-р Георги Гаврилов.

"На Гошо дупката", е изписано с жълт спрей или боя на пътното платно.

"Тя тази дупка май се именува в чест на всеки кмет. Дупката на Пена, сега на Гошо", пише в мрежата Зорница Т.

"За жалост това е моето родно село и от както се помня не знам тези дупки да са изчезнали, но със сигурно се появяват други. Бедните хорица си потрошиха колите!", добавя Саша П.

Ломчани добавят още, че трасето е в плачевно състояние от години.

"Половината път бил Замфировски, а другата Комощиченски... и никой кмет не носи отговорност, че хората си чупят колите", пише Вергиния А.

Как се изразходват милиони евро в един от най-бедните райони в страната ни? ВИДЕО