След като кметът Здравко Димитров издаде заповед да няма шоу с фойерверки на 31 декември и Пловдив отмени зарята за Нова година, стана ясно и че пловдивчани и гостите на града, които искат да посрещнат новата година на площад "Стефан Стамболов", ще трябва да представят зелен сертификат. 

Музикалната програма ще започне в 22 часа. На сцената ще прозвучат изпълненията на "Керана и космонавтите", Дара, "Диана Експрес", танцьорите от Фолклорен ансамбъл "Тракия" . Водещ ще е Деян Славчев - Део.

Непосредствено пред и около сцената ще има обособена зона, в която желаещите ще могат да влизат срещу представяне на валиден зелен сертификат. Ограждението ще разполага с две обособени места за регулиране на потока от посетители - едното за вход, и другото - за изход. Служители на Общинска охрана ще следят за спазване на мерките.

От Община Пловдив призовават публиката да се весели и празнува разумно, да не се допускат струпвания и да се спазват приетите противоепидемични мерки, с които да се гарантира здравето на присъстващите.

Ето и графика по часове, както и информация за изпълнителите в Новогодишната програма:

22:00 ч. - „Керана и космонавтите“
22:45 ч. - „Диана Експрес“
23:35 ч. - Фолклорен ансамбъл „Тракия“
23:50ч. - Директно излъчване на новогодишното обръщение на Президента на Република България Румен Радев
00:05 ч. - Фолклорен ансамбъл „Тракия“
00:30 ч. - Начало на концерта на Дара
Водещ: Деян Славчев - Део

Групата „Керана и космонавтите“ е на родната сцена само от две години, но с оригиналния си стил и звучене вече успя да си спечели много верни фенове. В състава на бандата са Павeл Видов на китара, Елена Илчева на бас, Преслав Пеев и Николай Бобчев на саксофон, Димитър Пенчев стои зад барабаните и атрактивната вокалистка Керана. Групата привлича с разнообразния си репертоар от стилове, сред които рок, джаз, фънк и дори хип-хоп.

Истинското име на гласовитата пловдивчанка е Юлия Йорданова, но тя интуитивно избира Керана за свой сценичен псевдоним, а след това с изненада разбира, че прабаба ѝ също се е казвала така. Решението ѝ да се отдаде на музиката идва, докато живее в Тайланд, където специализира макромедии. Един ден в местно заведение случайно забелязват таланта ѝ и красавицата започва да работи като изпълнителка в джаз и пиано барове. Носталгията по България и желанието да пее на роден език я връщат в родината. Освен с групата „Керана и космонавтите“, тя става популярна и с участието ѝ в „Гласът на България“, както и с ролите ѝ в известните мюзикъли „Евита“ и „Исус Христос Суперзвезда“ от афиша на Опера Пловдив.

Диана Експрес е сред култовите български групи, които признанието и любовта на публиката нарежда сред „най-обичаните групи за всички времена“. Създадена от Митко Щерев през 1974 г. , от групата са тръгнали имена като Васил Найденов, Георги Станчев ,Чочо Владовски, Юксел Ахмедов и Илия Ангелов. Има две важни особености, които допринасят група „Диана Експрес” да се нареди безапелационно сред български легендарни групи. Първата -тя е авторска група, музиката и аранжиментите са на Митко Щерев. И втората, че в „Диана Експрес” са свирили над 25 музиканти и певци, а групата и след 47 години е все още на сцената в превъзходна форма за радост на многобройните си почитатели. Група с над 3000 концерта в България и зад граница и най-вече - десетки непреходни и обичани от поколения хитове: ”Блус за двама”, „Две праскови и две череши”, Утре”, Влюбено сърце”, „Балада за Пловдив”, „Адаптация”, „Душа”, „Молитва за дъжд”, „Есен”, Северина” и др., сътворени от творческия гений на Митко Щерев, който е в основата на това днес група Диaна Експрес да е с обществен статут на Легендарна група.

Фолклорен ансамбъл "Тракия" е създаден през 1974 година на бюджетна издръжка към Министерство на културата и от 01.01.1999 година е към Община Пловдив. Творческият облик на "Тракия" е създаден от проф. Кирил Дженев /1922 – 2006/ - творец, учен и педагог, емблематично име за българската хореография и национална култура. Основоположник на фолклорната хореография у нас, създава повече от 100 танцови произведения, като творчеството му става фактор, който влияе върху изкуството на неговите съвременници. Най-яркото дело на Дженев е създаването на Държавен фолклорен ансамбъл "Тракия" град Пловдив.

Ансамбълът се развива през годините с помощта на най-големите автори в областта на фолклора – доц.Стефан Мутафчиев, проф. Николай Стойков, проф.Николай Кауфман, Коста Колев, Живка Клинкова и много други. Днес главен художествен ръководител на ансамбъла е проф. Даниела Дженева. Съществен принос за този неувяхващ творчески заряд винаги са имали и изпълнителите, които са настоящи студенти и вече завършили специалисти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. Вече 47 години "Тракия" е новатор в музикалните и танцови форми, като нито за миг не прекъсва връзката на съвременното изкуство с дълбоките корени на българския фолклор, обреди и легенди. Спектаклите на Ансамбъла излизат от рамките на традиционните концерти и по един блестящ начин разкриват огромното фолклорно богатство на България от всички етнографски области. До сега са изнесли хиляди концерти във всички краища на България и 48 страни по света като: Франция, Италия, Белгия, Германия, Израел, Япония, Индия, Мексико, Колумбия, Сирия, Алжир и много други.

Хорът на "Тракия", който записа с Марсел Селие своите прекрасни песни на втория и третия компакт диск от поредицата "Мистерията на българските гласове" имаше огромен успех в зала "Олимпия" - Париж през 1990 г. Той бе номиниран за наградата "Грами" и се нареди на трето място в класацията на "Билборд".

DARA е една от най-актуалните млади поп изпълнителки у нас, истински огън на сцената, с над 6 години успешна кариера и повече от 20 топ хита, с над 70 милиона гледания в YouTube и многобройни последователи в социалните мрежи, шеметната DARA говори най-добре езика на младото поколение и знае какво точно е нужно, за да си успешен в поп музиката днес.

Дара, чието истинско име е Дарина Николаева Йотова, е родена на 9 септември 1998 г. във Варна. Завършва Националното училище по изкуствата „Добри Христов“. Започва да учи народно пеене още от малка с музикален педагог Павлинка Тодорова. През 2015 година участва в музикалното шоу „X Factor“, където достига до финала и завършва на трето място, като неин ментор е Криско. Тя стартира професионалната си кариера с договор с най-голямата музикална компания в България – Вирджиния Рекърдс, през 2016 г. и изгрява още с дебютния си трак „К‘во не чу“, който застава на #1 в официалната еърплей класация у нас. 2 години по-късно DARA печели наградата „БГ Изпълнителка“ за 2018-та на Годишните музикални награди, a до момента има над 70 милиона стрийма на синглите си, оглавили музикалните чартове за най-излъчвани песни в радио и телевизионния ефир у нас, и също толкова гледания на видеата към тях. Сред най-успешните й проекти са колаборации с международни автори на песни и продуценти – британците Jungleboi (Rihanna, ZAYN, will.I.am, Craig David, R3HAB), съавтор на най-новия й сингъл “Cold as Ice”, и Chris Young (Kylie Minogue, Rod Stewart), съавтор на песента “Ella Ella”, румънският хитмейкър Monoir, с когото създава няколко хита, сред които “Darbie” и “Ай Ай“, известните гръцки диджеи Livin R & Noisy и др. Последният й издаден сингъл – английското парче “Cold as Ice”, имаше премиера в 20 страни, сред които Русия, Южна Корея и Великобритания, а у нас прекара 15 последователни седмици в Топ 10 на най-излъчваните парчета в радио и телевизионния ефир. През 2021 г. тя става треньор в осмия сезон на „Гласът на България“ по BTV, което я прави най-младия треньор в историята на шоуто.

Деян Славчев, по-известен като Део, е български телевизионен водещ. Водил е музикалното предаване „Джубокс“ по БНТ 1, както и „Джубокс: любовни квартири“, „Рекламна пауза“ и „Големите 10“ по същата телевизия. Бил е един от водещите на предаването „Това го знае всяко хлапе“ заедно с Димитър Павлов. Понастоящем е водещ на „Спорт Тото“ по bTV, като преди това е водещ на излъчваните по БНТ тиражи. Завършил е руска филология в СУ „Климент Охридски“. Играе в спектакъла „Кислород“ в „Театър 199“. През 2004 играе главната роля в българския филм „Бунтът на L“. От 2005 е водещ в „Рекламна пауза“ предаване, което показва как се правят рекламите в чужбина. Впоследствие става водещ в „Джубокс: Любовни квартири“ където събира двойки. През 2008 се снима отново във водеща роля на филма „Прогноза“, режисиран от Зорница София. Део побеждава в благотворителното шоу на Нова Телевизия Vip Brother 3 през 2009 г. Изпълнява сингъл с Д-2, а по-късно издава свой собствен албум – „Това съм аз (заедно с Д-2)“. Есента на 2011 Део се завръща като водещ на шоу в телевизионния ефир – „X Factor“ по Нова тв. През пролетта на 2013 г. участва в танцувалното риалити Dancing Stars.