Тази сутрин температурите ще са от около 1-2 градуса по високите полета и ниските части на равнините на запад, където ще се образуват слаби слани или краткотрайни утринни мъгли, до 8-9 градуса в някои източни райони.

През деня облачността ще бъде незначителна, а дневните температури ще достигнат от 12 до 18 градуса. Валежи не се очакват.

Без съществена промяна ще остане времето във вторник и сряда. Минималните температури ще са от малко над нулата до 7-8 градуса. В ниските места при безоблачно време и стихване на вятъра са възможни и стойности около нулата. Там ще има слани и утринни мъгли, които до обяд ще се разсейват.

Денем стойностите в повечето места ще достигат 13 до 18 градуса.

В четвъртък и петък в източните райони и северно от планините ще се появи слаб югозападен вятър. Дневните температури ще се повишат още малко и на места ще достигнат 21-23 градуса. В западната част на Дунавската равнина ще останат малко по-ниски.

Хубавото време с голяма вероятност няма да се задържи чак до края на месеца. Според прогнозите на НИМХ, към края на тази седмица отново предстои понижение на температурите.