БДЖ превозва пътниците от Хисаря до гара Калояново и обратно с малки и неудобни автобуси. Това се посочва в публикация на Иван Пенев в социалната мрежа Facebook.

Мъжът отбелязва, че често има правостоящи хора, а тези, които носят багаж със себе си, са принудени да го оставят в краката си, което прави пътуването крайно неудобно.

Иван Пенев се надява кметицата на Община Хисаря да вземе отношение по проблема. Той настоява Ива Вълчева да изиска от БДЖ по-голям автобус, в който пътниците да се чувстват комфортно.

"Мисля, че г-жа Ива Вълчева като кмет на Община Хисаря може да изиска от БДЖ – Пловдив по-голям автобус", написа той.

Миналата седмица в медиите се появи информацията, че БДЖ преустановява влаковото движение до Хисаря. Превозът вече се извършва само с автобуси – първо от Централна гара Пловдив до Филипово, после оттам до Калояново с влак и от Калояново до Хисаря отново с автобус. Като причина се посочва пренасочването на електрически композиции към столицата.

Тодорка Иванова написа в коментарите под публикацията на Иван Пенев, че назад във времето често са спирали влака за различен период от време, но винаги е бил пускан голям автобус.

"В това бусче пътниците са натъпкани като стадо овце. В отговор на увеличението на цената на билетите, БДЖ предлага тези удобства на пътуващите пътници. Има пътуващи работници, има и пътници, които отиват или се прибират от почивка в Хисаря и е безкрайно неприятно за всекиго да пътува по този начин. Може би трябва да направим подписка, за да обърнат внимание височайшите господа на БДЖ", допълва тя.

Неприятна изненада за пътуващите с БДЖ

"От БДЖ направо се оляха. Не стига, че ни взеха мотрисите и ги закараха в София, ами и няма как да се предвижваме. Как е възможно така да я караме? Под всякаква критика е!", написа друга възмутена жена.

Пътуващи по направлението са на мнение, че от БДЖ се подиграват с тях и се надяват компетентните контролни органи да се самосезират.

"Ужасно стана това пътуване. Този микробус не е за тази цел. Споделяме, докато не е станало късно. До Пловдив се пътува 2 часа. В Калояново се чака много. Дано скоро приключи този ад!", надява се Мариана Петкова.

Снимка: Иван Пенев

Ад за пътуващите с автобус от Хисаря до Пловдив - какъв е проблемът?