Табела, поставена на ограда на имот, изуми с посланието си. Съобщава се, че мястото е частна собственост и се стреля без предупреждение. Така, нежеланите гости трябва да са наясно с ограничението, както и с възможната опасност за живота им.

Снимка е публикувана в мрежата, но не става ясно от коя част на страната е. Повечето хора, коментиращи споделеното, се изумиха не толкова от смисъла, а от изписването на думите.

„Ако не го бях снимал лично, щях да си помисля, че е монтаж. Споделям да се поразведрим, макар да не е в нашия град,“ написа авторът на снимката.

„Чувствам се застреляна, без да съм влизала,“ коментира жена.

„И аз така си мисля, че някой закача такива табелки само, за да ги снима. Не мога да си представя такава грамотност. Ако аз пишех така бих дал на някой друг да ми напише табелата. Възможно е и да има оръжие този индивид и едва ли ще се замисли за стрелянето,“ смята мъж.

„На "я" се е зачудил на къде да гледа.“

„Изпоти ми се екрана,“ шегуват се още.

„Абе хора, вие за дислексия чували ли сте? Само грамотност ви е в устата,“ пише друг.

„Ами преди да осъдиш някого, че е неграмотен, не е много трудно да се замислим, че човека може да страда от някакъв вид заболяване. Много по-важно е да си добър човек, отколкото публично да се изпъкваме кой е грамотен, и кой не,“ смятат още.