Жител на Пловдив сигнализира за нанесени щети по личния му автомобил.

Публикация, споделена от анонимен участник в пловдивска група в социалната мрежа Фейсбук, гласи, че жител на Пловдив е заварил автомобила си със счупено предно обзорно стъкло.

Човекът, който предпочита да запази анонимност, отбелязва в поста си, че всеки ден паркира колата си на паркинга, намиращ се до игрището на ул. "Седянка". Днес обаче колата била заварена със счупено предно стъкло.

"Здравейте, от една година живея на ул. Седянка и до днес не съм имала никакви проблеми. Всеки ден си паркирам колата на паркинга, който е до игрището или на самата улица. Днес когато с детето решихме да отидем да пазаруваме установих, че колата ми е със счупено предно стъкло", се посочва в публикацията.

Авторът на вандалския акт е неизвестен. Собственикът на возилото се надява в района да има камери за видеонаблюдение, които да са заснели извършителя.

"Искам да попитам - дали има камери в този район, които да снимат паркинга до игрището. Ще съм много благодарна, ако има някой, който може да ми помогне, за да разбера кой е направил това", завършва публикацията.

Не е известно дали собсвеникът на пострадалото возило е сигнализирал в полицията.

Текстът на чл.216 от НК казва: Който унищожи или повреди противозаконно чужда движима или недвижима вещ, се наказва с лишаване от свобода до пет години.

Снимка показва щетите по предното стъкло