На 20 юли, събота, в акваторията на Морската гара в Бургас ще се проведе четвъртото издание на Международния плувен маратон „Порт Бургас“.

Дисциплините са две - 1000 и 3000 метра, а към този момент са регистрирани близо 200 участника - представители на България, Русия, Сърбия, Турция, Северна Македония, Румъния, Унгария, Германия, Люксембург и Украйна. Събитието е организирано от КПС “Победа“ и световния шампион и рекордьор по плуване Цанко Цанков.

„Искам да споделя, че условията в акваторията на Морска гара са перфектни. Водата е много чиста и топла. Няма вълнение и течения, което прави състезанието подходящо за всички възрастови групи. Всеки завършил маратона ще получи медал, тениска и други предметни награди за спомен от тазгодишното издание. Регистрациите за участие се правят на нашия сайт burgasmarathon.com, както и в деня на провеждане на място. Всеки, който желае да плува и да получи награда, е добре дошъл. Благодаря на Община Бургас и всичките ни спонсори за подкрепата около маратона!“, сподели Цанко Цанков.

Парични премии и много предметни награди са осигурени за най-добрите плувци в съботния ден. Преди старта в 11 ще бъде отслужен и молебен за здраве и успехи на организаторите и участниците.