Неочаквана опасност дебне на любимо място на малки и големи в центъра на Пловдив. Видии стърчат опасно от подиума на детската площадка, намираща се в края на Цар-Симеоновата градина под тепетата.

За ситуацията алармира пловдивчанка. Тя илюстира сигнала си и със снимки. На тях се вижда как от дървената конструкция има излезли крепителни елементи,  някои от които са с острата си страна нагоре. Майката споделя и снимка на ръка със следи от убождане.

"Район Централен - град Пловдив Община Пловдив. Една от най-посещаваните площадки в централната част на града има спешна нужда от ремонт. Опасна е за децата ни", пише Петра В. " Стърчат на много места по подиума. Явно размерите им не са съобразени", смята Петра.

Дамата споделя за видяното в една от големите групи на града във Facebook, където друга майка също разказва, че това ѝ е направило впечатление.

"Милото дете. Точно днес бях там и също снимах с цел да публикувам колко е опасно за децата ни!", пише Веселина В.

Други граждани недоумяват защо се е стигнало до подобно укрепяване, а други призовават да се подаде сигнал.

"Отдолу дъски за заздравяване ли са слагали, защото не се вижда?Ако е тъка,оставили са си ръцете,вместо "главата"на видията да е от горе,острото от долу,а и се съобразява дължината на видията с дебелината на дъската-дъските", пише Кирил В.

"Извадете си медицинско и осъдете общината", призовава Георги М.