Труп на куче е намерен в асеновградското село Златовръх. За това сигнализира Теодора Икономова. Тя се опасява, че кучето е било застреляно.

В социалната мрежа Facebook Теодора Икономова сподели смущаващи снимки, на които се вижда мъртвото животно. Кучето е накацано от мухи, а тялото му се е подуло.

"Може би е застреляно. 3 години не може да се хване един болен мозък, който изтрови сумати домашни и бездомни кучета и котки. Сега вече се стреля, браво. Комплексирани, ограничени подобия живеят в това село и всеки мълчи.. Жалко!", написа жената.

Публикацията на Теодора беше пресподелена от страницата "Помощ за бездомните животни в Асеновград". Хората, които поддържат страницата, твърдят, че жената, попаднала на трупа, е подала сигнал в полицията.

"Приятели, кучето е взето от компетентните органи. Очакваме резултати от аутопсията. Има вероятност да не е стреляно, а пребито, но това са само предположения. Ще ви държим в течение", написаха от "Помощ за бездомните животни в Асеновград".

Припомняме, че през месец февруари прокуратурата в Асеновград назначи проверка за разпръсната отрова и убити животни близо до училище и детска площадка в Златовръх. Тогава родители съобщиха, че са обезпокоени, че отровата е разпръсната на места, където играят децата им.

"Ужасът продължава! Кметицата ви спи! Съселяните ви са бездушни в голямата си част. Горките животни!", написа Кремена Милушева под публикацията за намереното мъртво куче.

Масово тровят животни в асеновградско село

Внимание! Тровят животни с антифриз в Асеновград

След публикация на GlasNews: Проверяват случая с отровени котки в Асеновград

Заглавната снимка е илюстративна.