Отлага се очакваното днес затваряне на южнатата крепостна порта на Хисаря, известна като Камилите. Това съобщи кметът на общината Пенка Ганева, след като сутринта местни хотелиери и ресторантьори изразиха недоволството си от предстоящите реставрационни дейности и въвеждането на обходен маршрут.

Адвокат за трагедията в Пловдив: Това направо си прилича на екзекуция


В подписка срещу начина на провеждане на ремонтните дейности се включват близо 300 души от бизнеса и квартал Миромир. Те предлагат ремонтът да се извършва поетапно и да се позволи преминаването под портата, която е сред символите на Хисаря.
Крайният срок на проекта изтича в края на ноември и не може да се удължи, отбеляза кметът на Хисаря Пенка Ганева и уточни, че няма как да пусне движението на строителен обект, тъй като носи отговрност за това да не допуска предпоскавки за инциденти по време на ремонта, информира БНР.

Кола помете пешеходец на "зебра" ВИДЕО 18+


Проектът е за 10 млх. лв., финансира се по програма "Региони в растеж" и освен портата "Камилите", включва реставрация и консервация на Римските терми и Североизточната ъглова кула от крепостната стена.
Все още не е ясно кога ще бъде затворен пътя при "Камилите". Повече информация се очаква в петък, в изявление на общинското ръковдство и фирмата-изпълнител на ремонта.