Жители на Несебър останаха разочаровани от отсечено дърво. То е отрязано в старата част на града. По него са били поставени некролози за починали хора. Това обаче не е попречило на изпълнителите да отрежат дървото и то през самите некролози, без да ги премахнат.

Заформи се дискусия в мрежата дали е редно да се постъпва така с мъката на опечалените. Други отчетоха, че дърветата не са място за подобен тип съобщения, а по-скоро гробищните паркове.

„Казват ти да режеш, отиваш и режеш, все пак затова ти плащат! Но… да нямаш грам уважение към мъртвите, това си е вече до човека! Отнема просто минута да се премести некролога с няколко сантиметра надолу, за да не се изреже по този ужасен начин! Представете си болката на близките при тази гледка. Това се случи днес в Стария Несебър. Ужасени хора сигнализираха за това кощунство!,“ написа авторката на публикацията в социалната мрежа.

Ето как коментираха други:

„Дори не разбрах с какво им пречеше това дългогодишно дърво!“

„Аз не разбирам там ли им е мястото на некролозите?“

„Дали е там мястото - не, не е! Но и неуважението е налице! Можеха да ги свалят, дори и после да се сложат в една торбичка и да се сложат до контейнер, пак нямаше да е толкова грозно! А, близките на покойните да мислят къде слагат некролози. Има си места. Жалко за дървото!“

„Дървото беше кухо, ако падне върху някой пак щеше да има недоволни. Мястото на некролозите е пред гробищата и таблото пред църквата. Никой не ги слага вече даже на входната си врата.“

Снимки: Димитринка Стоянова, Шофьори Несебър